Ny modell og nye regler

1. juli kom det nye regler for bruk av mikrohus som helårsbolig. Det nye regelverket forenkler prosessen, og det gjør et liv i minihus mer realistisk for flere. Vi utvider derfor sortimentet, og har nå laget en husvognmodell som er tilpasset de nye kravene, nemlig Fryd.

Enklere prosess

Regelendringene gjelder for frittstående mikrohus eller minihus som det også kalles, inntil 30m2 BRA med én boenhet. Mikrohuset kan kun ha én etasje uten kjeller og kan ikke overskride en høyde på 4,5m.

De nye reglene for mikrohus gjør at man er fritatt fra en del krav i byggteknisk forskrift (TEK17). Mikrohuset må fortsatt oppfylle de grunnleggende kravene til konstruksjonssikkerhet, energikrav og dokumentasjon.

Det er også en del lettelser i søknadsprosessen opp mot kommune under gitte forutsetninger, men det må fortsatt byggesøkes slik som før.

Ønsker du mer info om de nye reglene, klikk her.

Om våre kunder ser mørkt på prosessen med søknader og kommunikasjon opp mot kommunen, har vi gode samarbeidspartnere som kan ta jobben for deg.

!

Ny modell

Vi i Stebo er opptatt av å holde oss oppdaterte på endringer som skjer i markedet, enten det er regelverk eller etterspørsler. Målet vårt er og kunne tilby husvogner og mikro/minihus som dekker alles behov. Når da de nye reglene kom, kastet vi oss rundt og utviklet en ny modell.

Fryd får du i to forskjellige bredder, og med 30m2 til rådighet måtte vi i tenkeboksen for å få plass til alle de fasiliteter vi ønsker å ha i våre husvogner. Ved å gjøre disse husvognene litt smalere enn vår standardbredde, fikk vi litt ekstra lengde som ga en fin planløsning med god plassutnyttelse.

Den ene er 3,4m bred, og da kunne vi strekke lengden til hele 10m. Med denne varianten blir det et litt mindre soverom, men til gjengjeld gir det bedre plass på stuedelen. Her kan det, med litt omrokkeringer også være en mulighet å få til et ekstra soverom. En annen fordel med denne bredden er at det forenkler transporten noe, som igjen gjør det litt billigere for våre kunder.

10x3.4m med hesteskokjøkken

Vår andre variant er 3,75m bred, med en lengde på 9m. Her vil du få et romsligere soverom og det er fortsatt godt med plass på stuen. Denne vil ikke få plass til et ekstra soverom, men trenger du bare ett soverom vil denne gi en god romfølelse. Med en slik husvogn vil det bli ordinær transport.

9x3,75m med ett soverom

Fasaden er basert på vår Nordlysmodell, som med Møre Royal ytterkleding og antrasitt vinduskarmer gir et moderne og nordisk utseende som passer inn i de fleste omgivelser. Ønsker man en rimeligere løsning, kan den også leveres med en forenklet fasade med vedlikeholdsfri PVC-kledning og hvite vinduskarmer.

Siden mange kommer til å bruke Fryd som permanent helårsbolig, vil vi også kunne tilby å levere denne uten chassis, slik at minihuset kan settes på en ringmur. Dette er ikke en nødvendighet for å kunne bruke den som helårsbolig, men et tilbud for de som eventuelt måtte ønske å dyrke det visuelle.

Ta kontakt!

Kunne du ha tenkt deg et hus eller en hytte til en veldig konkurransedyktig pris, ta kontakt med oss. Har du et område eller en eiendom du ønsker å videreutvikle for fritidsboliger eller boliger, kanskje kan vi se på en løsning sammen?

Kontakt oss

Enhetene levert av Stebo Husvogner er unike, om det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt med oss.

Design av TYPES

Besøk oss

Orsandvegen 112

Frosta, 7633

Kontakt oss

977 21 756

post@stebo.no

Åpningstider

Man - Fre:

08.00 - 16.00