Frakt av husvogn skal ikke være en hodepine

Hvordan frakter vi husvogner?

Vi får mange spørsmål angående frakt av våre husvogner. Så for å oppklare litt rundt usikkerheten med denne delen av prosessen, har vi laget en liten artikkel for å forklare dette nærmere. Transport av din nye husvogn skal ikke være en hodepine.

På grunn av lengden av husvognen samt dens vekt er den ikke beregnet for å kjøres over lengre distanser på egne hjul. Det gjør at det kreves semitrailer eller båt for å frakte husvognen. En husvogn kan kun kjøres på egne hjul over korte distanser, som å bruke en traktor til å dra den til den eksakte posisjonen den skal stå på når den har kommet frem, som f.eks på en campingplass eller en husvogn-park. 

En husvogn kan ikke transporteres på samme måte som en campingvogn.

Når en husvogn fraktes på semitrailer, så kan det være ulike regler som gjelder, avhengig av hvilket fylke man er i og om hvordan dette skal gjøres. Felles for alle fylker er at semitraileren må ha med seg følgebiler, men i enkelte fylker må man også ha politieskorte. 

Mange vil kanskje se litt mørkt på å ordne med en slik frakt-prosess selv, da det er mye regelverk å sette seg inn i og mange forskjellige instanser man må ta kontakt med. Ofte kan dette være en bidragsfaktor for noen om de kjøper en husvogn eller ikke.

Hos oss i Stebo Husvogner AS trenger du ikke å ofre frakt en tanke, dette ordner vi for deg!

Vi holder oss oppdaterte på regelverk og organiserer hele reisen, fra den kommer ut porten på fabrikken, til den står på ditt utvalgte sted. Hvis du ønsker å ordne frakt selv, så har du også muligheten til det. Stebo husvogner har kontakt med flere aktører og velger den fraktruten som er mest prisgunstig for deg, alt etter hvor i landet husvognen skal leveres. 

Det kan være at en semitrailer kjører hele ruta, men det kan også være i kombinasjon med båt.

Fraktprisen er innbakt i prisen på din husvogn, den vil selvsagt variere basert på hvor husvognen skal stå. Kjøper du husvogn av Stebo Husvogner så ordner vi alt for deg! 

Da håper vi at du fikk svar på noen av spørsmålene rundt frakt, hvis ikke så tar du bare kontakt med oss så hjelper vi deg med hele prosessen.

Kontakt oss

Enhetene levert av Stebo Husvogner er unike, om det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt med oss.

Design av TYPES

Besøk oss

Orsandvegen 112

Frosta, 7633

Kontakt oss

977 21 756

post@stebo.no

Åpningstider

Man - Fre:

08.00 - 16.00