Stebo Husvogner – en ny aktør

Camping på første klasse

15. mai ble et nytt firma med adresse 7633 Frosta registrert hos brønnøysundregistrene. Stebo Husvogner AS. Bak står håndverkerne Stein Ola Stene og Espen Rekkebo Husås. Det var Stein Ola som kom på ideen. Som daglig leder av Orsand Camping og Stene Tømrerservice, tenkte han at det hadde vært fint å få tak i noen husvogner i forbindelse med utvidelse av campingen. – Så tenkte jeg at vi like så godt kan bli forhandler for hele Norge. Det er flere som selger slike typer vogner, men vi har inngått avtale med denne leverandøren om at de kun skal selge til oss i Norge, forteller han.

Fikk vognene som de ville

Husvognene produseres nemlig av en «håndplukket» fabrikk i Polen. Men først kom Espen Rekkebo Husås, daglig leder i Rørmesteran inn i bildet.  Jeg er jo tømrer, så jeg kan jo ikke selge noe «dritt». I og med at Espen er rørlegger, kan han kvalitetssikre den biten. Det var bare derfor Espen fikk bli med, erter Stein Ola. Ja, det var jo skummelt å dra til Polen alene, humrer kompisen. De begynte med ei liste på 20-30 fabrikker, og besøkte tre av dem da de var i Polen. En ble raskt valgt vekk, før de til slutt fant den rette. Vi ville vite hvordan vognene er bygd opp, og vi har fått det som vi ville ha det, forteller de to. Og legger til: Vi fikk sett begge deler, og kvaliteten på denne fabrikken er veldig bra. De bruker en del norske produkter, og for oss var det viktig at det elektriske holder norske krav, og vi fikk hjelp av en elektriker fra NTE til å sette opp hvordan vi ønsker oppbygginga av strømmen.

En fin mellomting

Etter et halvt års tid med planlegging, fabrikkbesøk og etablering av firma, ble den første husvogna overlevert til sine nye eiere på Orsand Camping for snart fjorten dager siden. Vi er i oppstartsfasen ennå, og solgte to vogner med et bilde vi la ut på Facebook. Den neste vogna kommer over helga, forteller Stein Ola. De to første vognene er begge 12 meter lange, men har vidt forskjellige romløsninger. Den ene har et soverom, bad, og stue og kjøkken i ett, mens den andre har tre soverom med åtte sengeplasser, bad, og stue og kjøkken i ett. Husvognene, eller villavognene som de egentlig heter, leveres på størrelser fra knappe 50 kvadratmeter til 26 kvadratmeter. Jeg tegner alle vognene sjøl, og vi har utarbeidet noen standardmodeller så kundene har et utgangspunkt å gå etter. Men det er ikke noe problem å tegne om etter kundens ønsker, forklarer
Stein Ola. Og fortsetter: Vogna er en mellomting mellom campingvogn og hytte. Den er en mobil enhet som står på hjul og
kan flyttes, men samtidig er den bygget opp som ei hytte av treverk. Den er en fin mellomting!

Det var mange som hadde lyst til å se den nye villavogna på Orsand Camping sist helg. Det var 60-70 stykker innom og kikket, og vi har fått flere henvendelser fra folk på plassen her som kunne ha tenkt seg ei slik vogn. Stebo Husvogner ser frem mot fortsettelsen og oppfordrer alle som er interesserte til å ta kontakt.

Kontakt oss

Enhetene levert av Stebo Husvogner er unike, om det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt med oss.

Design av TYPES

Besøk oss

Orsandvegen 112

Frosta, 7633

Kontakt oss

977 21 756

post@stebo.no

Åpningstider

Man - Fre:

08.00 - 16.00